در پنل تخصصی شتاب‌دهنده صدر فردا در الکامپ بررسی شد؛ مزایا و چالش‌های هوشمندسازی در معادن/ هوشمندسازی نیاز اساسی بخش معدن و صنایع معدنی

 

بیش از یک دهه است که عبارت "همه چیز به سمت هوشمند شدن و دیجیتال شدن می‌رود" را می‌شنویم. معدنکاری یکی از صنایعی است که باید این شعار را پوشش دهد. در صنعت معدنکاری، هوشمندسازی نه تنها بهره‌وری را افزایش می‌دهد، بلکه ایمنی و امنیت کار را به شکلی باورنکردنی ارتقا می‌دهد. در همین راستا پنل تخصصی با عنوان "ضرورت هوشمندسازی در بخش معدن و صنایع معدنی" توسط شتاب‌دهنده صدر فردا در بیست و ششمین نمایشگاه الکامپ در سالن 27 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شتاب‌دهنده صدرفردا؛ در پنل تخصصی ضرورت هوشمند سازی در بخش معدن و صنایع معدنی که توسط صدر فردا در نمایشگاه الکامپ برگزار شد، علی گلشنی کارشناس توسعه کسب و کار صدر فردا با بیان اینکه امروزه هوش مصنوعی یکی از فناوری‌های جدید است، گفت:  هوش مصنوعی اگر چه پدیده‌ای جدید و نوپا بوده اما کاربردهای متعددی در زمینه‌های مختلف پزشکی، صنعتی و... دارد. با استفاده از هوش مصنوعی در این صنایع به راحتی می‌توان حل مسئله کرد و یا مسائل موجود در انجام فرایندهای متعدد در صنایع مختلف را حل کرد. در حال حاضر اگر بخواهیم هم مسیر با مدرنیزه شدن و تکنولوژی قدم برداریم بایستی بتوانیم از کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف به خصوص معدن و صنایع معدنی استفاده کنیم.

وی افزود: امروزه کشورهایی مانند چین کانادا، آمریکا، کشورهای آسیای شرقی، اروپا و... سرمایه‌گذاری‌های کلانی در این زمینه و استفاده از هوش مصنوعی انجام داده‌اند. حتی بعضی از این کشورها مانند انگلستان سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی کاملا مشخصی در جهت استفاده از هوش مصنوعی دارد. این کشور قصد دارد که تمامی جنبه‌های مختلف صنایع مرتبط با هوش مصنوعی را گسترش داده و از این طریق بتواند به عنوان دولت پیشرو در استفاده از هوش مصنوعی مطرح شود.

گلشنی در ادامه به هوشمندسازی در معدن پرداخت و ادامه داد: معدنکاری هوشمند اگرچه نامی پر تکرار و شنیده شده است اما هنوز به صورت کاملا فراگیر در سراسر دنیا به اجرا در نیامده است اما مطابق با پیش‌بینی‌های اخیر و رواج فضای دیجیتال و هوشمندسازی در همه زمینه‌ها، معدنکاری نیز به سمت مدرنیته و دیجیتال شدن می‌رود. معدنکاری دیجیتال هم بیش از یک دهه است که جایگاه ویژه‌ای در صنعت و معدن برای خود باز کرده است. فارغ از زمینه‌های نرم‌افزاری و توسعه اینترنت که دنیای تازه‌ای برای تمامی زمینه‌ها به وجود آورده، تحول در زمینه فنی مشاغل نیز به توسعه و بهره‌وری هرچه بیشتر مشاغل کمک کرده است. صنعت معدنکاری هم از این قاعده مستثنی نبوده و هر روز بیشتر از دیروز به سمت مدرنیزه شدن می‌رود.

 کارشناس توسعه کسب و کار شتاب دهنده صدر فردا به ضرورت معدنکاری هوشمند اشاره کرد و افزود : مطابق با تحقیقات انجام شده توسط Verified Market Research، بازار استخراج هوشمند و هوشمندسازی معادن تا سال 2028 به بیش از 33 میلیارد دلار خواهد رسید. در واقع این طور برآورد شده است که طی 7 سال آینده،سالیانه رشدی 16 درصدی خواهد داشت. از سوی دیگر رشد مداوم صنایع کشتی‌سازی و صنایع دیگر در آسیا و اقیانوسیه، موجب تقاضای هرچه بیشتر فلزات و مواد معدنی می‌شود. همچنین با بازنشستگی کارگران مسن، نیروی کار جوان کافی برای جایگزینی آن‌ها وجود نداشته و این امر باعث می‌شود که معدنکاری هوشمند و مدرن برای حفظ آینده صنعت معدنکاری و ایمن نگه داشتن کارگران در آینده همچنان از اهمیت بیشتری برخوردار باشد. برهمین اساس نیاز بازار بین‌المللی به معدنکاری هوشمند و سریع و ایمن، روز به روز بیشتر احساس می‌شود.

وی در ادامه این پنل به مزایای معدنکاری هوشمند اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: هوشمندسازی معادن و اجرای فناوری‌های جدید آن در محیط‌های صنعتی مزایای بسیاری برای اپراتورها خواهد داشت که از این مزایا می توان به کاهش هزینه‌های عملیاتی، سهولت انجام عملیات استخراج، ایمنی و امنیت ۹۵ درصدی نیروی کار، رصد کلیه اطلاعات عملیاتی، اطمینان از کارایی طولانی مدت ابزارهای عملیاتی و افزایش امنیت داده‌ها و اطلاعات اشاره کرد.

گلشنی به اقدامات دنیا در هوشمندسازی معادن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر فناوری‌های جدید معادن برای افزایش بهره‌وری موضوع جدیدی نیست. اتوماسیون، ردیابی نیروی کار ، فناوری‌های GPS، دوقلوی دیجیتال ، هوش عملیاتی، نظارت بی‌سیم جز فناوری هایی هستند که نوآورانه‌ترین معادن از این فناوری‌ها برای پیشی گرفتن از رقبا استفاده می‌کنند که استفاده از آنها می‌تواند عملیات معدنکاری را ایمن‌تر، پربازده‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کند.