صدر فردا از طرح‌های موفق نوآورانه گزارش می‌دهد؛ حمایت صدر فردا از طرح آلیاژهای فلزی خاص با کارایی بالا / صرفه جویی ارزی 60میلیون دلاری در آلیاژهای خاص پزشکی

 

 

با پیشرفت دنیای امروز، فلزات خالص و آلیاژهای ساده دیگر نمی‌توانند پاسخگوی نیاز صنایع مختلف از جمله پزشکی، نفت، پالایشگاهی و نیروگاهی باشند. از این رو نیاز به تولید آلیاژهای خاص با ویژگی‌های برتر بیش از پیش احساس می‌شود.

به گزارش روابط عمومی صدر فردا؛ آلیاژهای فلزی، پر مصرف‌ترین آلیاژ مورد استفاده به عنوان مواد زیستی در ساخت کاشتنی‌های ارتوپدی است که به دلیل تاریخچه مصرف طولانی، رفتار شناخته شده، هزینه نسبی کمتر و زیست سازگاری مناسب در کوتاه مدت، موقعیت خود را در بخش ارتوپدی تثبیت کرده است.

براساس این گزارش، در بین مواد زیستی – پزشکی یا بیو مواد مصرفی در بدن، فلزات و آلیاژها از دیرباز جایگاه ویژه‌ای داشته‌اند و استفاده از آنها برای ترمیم، جایگزینی یا تعویض اندام‌ها و اعضای بدن به گذشته دور برمی‌گردد. اما همواره زیست سازگاری و پیامدهای مصرف آنها در بدن مورد بحث و بررسی بوده است. از جمله عوامل تعیین کننده بر زیست سازگاری فلز یا آلیاژ شامل خوردگی فلزات، ایجاد محصولات خوردگی، آزاد شدن یون‌های فلزی در بدن و به طور کلی چگونگی بر همکنش بین فلز و بافت و نتایج آن می‌شود.

با توجه به اینکه تولید فولاد زنگ نزن گرید پزشکی در کشور انجام نمی‌شود و برای ساخت کاشتنی‌های ارتوپدی و قطعات مشابه، نیاز به واردات مواد اولیه در شرایط تحریم‌های بین المللی است، طرح آلیاژهای فلزی خاص با کارایی بالا با دست‌یابی به دانش فنی ایجاد کارخانه با ظرفیت سالانه1.300 تن جزء طرح‌های شتاب‌دهنده صدر فردا قرار گرفت که پس از اجرا به طور مستقیم اشتغالزایی 47 نفر را فراهم می‌کند. این طرح علاوه بر خودکفایی، صرفه جویی ارزی قابل توجهی نیز به همراه دارد.همچنین نرخ بازگشت سرمایه این طرح 80درصد است که برای سرمایه‌گذاری جذاب به نظر می‌رسد.

این گزارش می‌افزاید؛ بیشترین کاربرد فولاد زنگ نزن در مفاصل مصنوعی، فاصله اندازهای ستون مهره‌ها، فیکساتورهای خارجی، حفاظ ضربان سازها، دریچه‌های مصنوعی قلب، ابزار جراحی و برش پیچ ها و پلیت‌ها و پروتزها و پروب سنسورها کاربرد دارد. 

مصرف قطعات پزشکی ارتباط مستقیم با آمار مجروحان تصادفات و سوانح دارد اما علاوه بر تعداد مجروحان تصادفات سالانه، تعداد زیاد مصدومان حوادث کوچک و بزرگ در سطح کشور را می‌توان به این آمار اضافه کرد. برآوردهای انجام شده نشان می‌دهد که واردات تجهیزات ارتوپدی به کشور حدود ۶۰ میلیون دلار در سال است. امروزه حدود ۳۴ شرکت فعال در زمینه تولید قطعات ارتوپدی، فک و صورت، فیکساتورهای خارجی و سیستم ستون فقرات فعالیت می‌کنند که می‌توانند مشتری بالقوه محصولات این طرح باشند.

شتاب‌دهنده صدر فردا اولین شتاب‌دهنده تخصصی معدن و صنایع معدنی، متالورژی و مواد پیشرفته با اتخاذ رویکردهای نوین در توسعه فناوری، پذیرش و شتابدهی فرصت‌های کسب‌وکاری در بخش معدن وصنایع معدنی، زمینه‌ خلق ارزش پایدار را برای سهامداران خود به وجود می‌آورد و همزمان با نقش آفرینی در زیست بوم نوآوری کشور نقش برجسته‌ای در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور دارد.